Skip to main content

Μητροπολίτης Πειραιώς: Σεβόμαστε την απόφαση της Πολιτείας

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε «τεράστια θλίψη», ωστόσο θα γίνει σεβαστή, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, σχολίασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης, μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε πως η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πιο δραστικά μέτρα, από αυτά που προανήγγειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ήταν μία κίνηση που προκάλεσε «τεράστια θλίψη», ωστόσο θα γίνει σεβαστή, καθώς η χώρα ζει «μία πρωτόγνωρη» κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε: Μητσοτάκης- Αναστολή λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια τραγική κατάσταση. Είναι μια απόλυτη θέση (της κυβέρνησης), η οποία πλέον επιβάλλει από την πολιτεία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα, σε όλους τους χώρους λατρείας, την ανάκληση της λειτουργίας τους», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «δημιουργεί τεράστια θλίψη και κατήφεια, αλλά εφόσον είναι ένα μέτρο το οποίο κρίνει η πολιτεία ότι θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, η εκκλησία πάντοτε ταπεινώνεται».