Skip to main content

Μητροπολίτης Σιατίστης για Πρέσπες: Αγωνιούμε και όχι αδικαιολόγητα

Εκφράζουμε μία αγωνία και όχι αδικαιολόγητα, αν δούμε τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, τόνισε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Κι εμείς θέλουμε να είναι ειρηνικές οι σχέσεις μας με τους γειτονικούς λαούς, αλλά η ειρηνική συνύπαρξη στηρίζεται στη Δικαιοσύνη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, αναφορικά με την επιστολή των 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας, με την οποία στέλνουν μήνυμα στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παύλος είπε ότι μπορούν να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χωρίς την υπόθαλψη αλυτρωτισμών.

«Εμείς εκφράζουμε μία αγωνία και όχι αδικαιολόγητα, αν δούμε τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ζάεφ», επισήμανε και εξέφρασε την αγωνία ότι αυτές οι θέσεις μπορούν να διατυπωθούν εκ νέου μετά την υπογραφή της συνθήκης, με τον φόβο μάλιστα, όπως είπε, «να μας πουν τότε οι μεγάλες δυνάμεις, ‘βρείτε τα μόνοι σας’».

«Εμείς ζούμε ανάμεσα στους ανθρώπους, ζούμε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, και εμείς δεν είμαστε περαστικοί», τόνισε ο Μητροπολίτης Παύλος και πρόσθεσε:

«Η εμμονή της κυβέρνησης πιστεύω προσωπικά ότι οφείλεται στην πίεση από τον εξωτερικό παράγοντα και στη θέση των δικών μας να δείξουν ότι είναι ‘καλά παιδιά’, που είναι η μόνιμη ‘αμαρτία’ των κυβερνώντων στην Ελλάδα», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Μόνο κακόπιστοι άνθρωποι θα συνέδεαν τις εξελίξεις στο προσύμφωνο Εκκλησίας Κράτους, με την επιστολή μας για το Σκοπιανό» τόνισε ο Μητροπολίτης Σιατίστης. Εμείς δεν πάμε για ρεβανσισμό, δεν φοβόμαστε ακόμη κι αν μας κόψουν τους μισθούς».