Skip to main content

Μητροπολίτης Βαρνάβας για μετάλλαξη: Δεν είδα τον διάκονο, ήταν σε καραντίνα

«Έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα», είπε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Διευκρινίσεις γύρω από την υπόθεση κρούσματος κορωνοϊού της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έδωσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως Βαρνάβας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της ομογένειας Εθνικός Κήρυξ, επισήμανε πως «ο διάκονός μου, ένα πολύ καλό παιδί ο Γεώργιος Πολυχρονιάδης, ενώ πέρασε τον ιό στον μήνα Νοέμβριο εμφάνισε να είναι ξανά θετικός στον ιό ενώ είχε αντισώματα».

Ο Σεβασμιότατος πρόσθεσε πως «απέχει περίπου 17 μέρες, είναι σε καραντίνα, δεν σκόρπισε δηλαδή τον ιό δεν έχομε διασπορά όπως λέγεται, αλλά τώρα τα δείγματα πήγαν στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και σήμερα ο ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένος ιός».

Στην ερώτηση πώς έγινε αυτό, πώς μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό, ο Μητροπολίτης Βαρνάβας είπε, «δεν τον ξέρουμε ακόμα αυτό, δεν έχει απαντηθεί. Είπαν μήπως από τα παιδιά του που είναι στον Παιδικό Σταθμό, διάφορα πράγματα, αλλά απάντηση ακόμα δεν υπάρχει».

Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται ο Διάκονος, ο Μητροπολίτης είπε ότι «είναι πάρα πολύ καλά, ασυμπτωματικός θα λέγαμε, έχει συμπληρώσει τον κύκλο των 17 ημερών σε καραντίνα, είναι πάρα πολύ καλά, και οι οικείοι του στο σπίτι αισθάνονται καλά, αλλά έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα τελικά ήταν μετάλλαξη ενός στελέχους του ιού».

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Βαρνάβας είπε ότι «αισθάνομαι πολύ καλά, δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα».

Όταν ρωτήθηκε τι κλίμα επικρατεί στη Μητρόπολη και γενικότερα στην Ελλάδα, είπε, «ησυχία» και συμπλήρωσε «γενικότερα η Θεσσαλονίκη πέρασε μια δοκιμασία αλλά τώρα με τη χάρη του Θεού είναι πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι έχουν μάθει σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής δηλαδή υπακούοντας στα κελεύσματα των επιστημόνων, αυτή την περίοδο είναι πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, προσευχή και αγάπη για να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Αναφορικά για τα εμβόλια είπε, πως «αυτό είναι επιστημονικό θέμα και πρέπει να υπακούμε στους γιατρούς. Είχαμε οι πατέρες μία πάρα πολύ ωραία διαδικτυακή συνάντηση παρουσία Θεολόγων, λοιμωξιολόγων και του κ. Τσιόδρα, ήταν σπουδαία και απαντήθηκαν πολλά θέματα».