Skip to main content

Μητσοτάκης: Αρχίζουν τα self test σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Στο τέλος της εβδομάδας, το μέτρο επεκτείνεται στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, και σε εργαζόμενους που μεταφέρουν φαγητό.

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το ξεκίνημα στη χρήση των self test ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα.

Όπως είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, 613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί από τα self test ενώ έκανε λόγο για χρήση τους πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, καθώς και σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως τα self test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία, είναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας.