Skip to main content

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση Novartis απειλούν ευθέως τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα

Για πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών έκανε λόγο ο Kυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την υπόθεση Novartis, προσθέτοντας πως απειλούν ευθέως τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας. 

«Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στην οποία ονοματίζει τους δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση φαρμακοβιομηχανίας (δείτε εδώ).

Μάλιστα από τη θέση του έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι θα διαφυλάξει με όλες του τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας και κάλεσε τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.

«Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», σημείωσε τέλος.