Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΟ 1Η ΜΑΐΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ - «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1

Nέα εμπροσθοβαρή αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μάϊου και όχι από τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα με βάση απόσπασμα που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού στις αρχές Μαΐου. Ο κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η δεύτερη αύξηση θα έρθει στις αρχές του Μαίου και θα είναι πολύ πάνω από το 2%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σημαντική» αύξηση, η οποία και είχε δρομολογηθεί να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως αύξηση της τάξης του 2% στον κατώτατο μισθό πραγματοποιήθηκε από την 1/1/2022 με προοπτική να υπάρξει και νέα αύξηση το β’ εξάμηνο του 2022. Έτσι ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος ανήλθε στα 663 ευρώ τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός τοποθετείται για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, την επαναλειτουργία των σχολείων και προαναγγέλλει νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.

«Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανοίγει τα χαρτιά του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τα πρόστιμα που θα αρχίσουν από την Δευτέρα να βεβαιώνονται στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα, 50 ευρώ σε πρώτη...», είπε σχετικά, ενώ σε επισήμανση ότι, κάποιοι συμπολίτες μας ζουν με πολύ χαμηλές συντάξεις, απάντησε πως «υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό αυτό που έκαναν 9 στους 10, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις, μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία. Αλλά το έκαναν και σήμερα είναι διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατευτήκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο .Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση.».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ