Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών - «Σε ουδέτερο χρόνο» θα ανοίξει σχετική συζήτηση

Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Γιατί έφυγε ο Τσιόδρας από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ζήτημα του εμβολιασμού των εργαζομένων στα νοσοκομεία τον απασχολεί, υπογραμμίζοντας ότι «σε ουδέτερο χρόνο» θα ανοίξει σχετική συζήτηση.

Ερωτηθείς από τη Μάρα Ζαχαρέα για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία».

Απαντώντας σχετικά με το εάν εννοεί να γίνει υποχρεωτικός, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Βεβαίως, θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας».

«Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ