Skip to main content

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά».

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο Περιστέρι. Ανέφερε πως έφερε ως αρχηγός τα γραφεία του κόμματος στο «ποτάμι». Σε αυτή τη περιοχή τόνισε, που είναι χωνευτήρι του έθνους, αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις, είπε χαρακτηριsτικα.

«Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. "Θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα».

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και σημείωσε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή, ελπίδα. [...] «Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά» μιλώντας για τις παροχές. «Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής, προσθέτοντας πως στοχεύει στην ανάπτυξη και νέες δουλειές.

«Αυτοί που είναι άριστοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο πρότυπο σχολείο στο Περιστέρι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσένων επιστημών.

«Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες», τόνισε και επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορέι να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».

«Στείλτε το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη 13η σύνταξη. Σημείωσε πως πρόκειται για επιδόματα και οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ΑΤΜ το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψέματα. Τέλος, επανέφερε τις προτάσεις του για κατάργηση της μείωσης, του αφορολόγητου.