Skip to main content

Μητσοτάκης με Τζιτζικώστα: Να μιλάνε τα έργα μας (φωτο+vid)

Η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο νέο κτήριο υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά ξενάγησε τον πρωθυπουργό στο βιοκλιματικό κτήριο, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει εντυπωσιασμένος, πλην όμως να διευκρινίζει πως πλέον προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι σταδιακά να εξυπηρετούνται οι πολίτες από τις υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κι από το φωσφοριζέ κίτρινο φόρεμα της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου... «Καλά ενδυματολογικά Βούλα είσαι πολύ μπροστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης αντικρίζοντας την κ. Πατουλίδου, στην είσοδο του κτηρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται για πρώτη φορά στο νέο κτήριο της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θύμισε στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του πρώτου ότι το πρώτο κοινοβουλευτικό ταξίδι τους το κάνανε μαζί και επισήμανε: «Χαίρομαι που σας υποδέχομαι πρόεδρε. Αποτελεί τιμή για μένα να υποδέχομαι στην Κεντρική Μακεδονία τον πρωθυπουργό των έργων κι όχι των λόγων. Τον άνθρωπο που απέδειξε από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακυβέρνησης της χώρας ότι αυτά που λέγονται μπορούν και πρέπει να γίνονται. Σήμερα θα εξετάσουμε μια σειρά θεμάτων της περιοχής, που προχώρησαν ικανοποιητικά αυτό το διάστημα του ενός έτους και η ολοκλήρωσή τους θα επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, να αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο. Είμαι ικανοποιημένος από την άριστη συνεργασία που έχουμε με την κυβέρνηση και έχουμε ήδη καταφέρει να επιτύχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Θέλω να σας ευχαριστήσω που εργάζεστε σκληρά και με πνεύμα συνεργασίας, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: Πιστεύετε στην Αυτοδιοίκηση. Στη δύναμη που έχουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στη χώρα μας, το ρόλο που μπορούν να παίξουν. Το πίστευες όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που σου δόθηκε η δυνατότητα ως Πρωθυπουργός, το κάνεις πράξη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να βγει και η χώρα ταχύτερα από την κρίση και να ανακάμψει. Να ξέρεις ότι η Μακεδονία παρακολουθεί, βλέπει, κρίνει και συγκρίνει και επιβραβεύει πάντα αυτούς που κάνουν τη δουλειά».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για ΟΑΣΘ: Θα επιστρέψουμε σε αριθμό λεωφορείων του 2014 (vid)

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον κ. Τζιτζικώστα: «Χαίρομαι που η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου μετά την άρση του lock down είναι στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία μας. Είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των σημαντικών πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει για τη στήριξη της περιοχής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους. Είχαμε αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις στις πολλές επισκέψεις που πραγματοποίησα στη Θεσσαλονίκη και είμαι εδώ σήμερα και πάλι για να παρακολουθήσω την πρόοδο των σημαντικών έργων, έτσι ώστε να είμαστε απολύτως συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε καθορίσει, παρά τις ιδιαιτερότητες των τελευταίων τριών μηνών, λόγω κορονοϊού, όπου το βάρος της προσοχής μας έπεσε κυρίως στην προστασία των συμπολιτών μας και τη στήριξη της δημόσιας υγείας και στο εξής την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θέλω στο πρόσωπό σου να συγχαρώ και ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, διότι χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την Αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα που πάνω από όλα βοηθάει στην αξιοπιστία της πατρίδας μας, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Θέλω επίσης Απόστολε να σε συγχαρώ και πάλι για τα ευρωπαϊκά καθήκοντά σου και για τον πολύ σπουδαίο ρόλο που έχεις αναλάβει ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ένα σημαντικότατο συλλογικό ευρωπαϊκό όργανο, στο οποίο ενώνονται οι φωνές των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης. Αποτελεί πολύ σημαντική και τιμητική διάκριση για εσένα προσωπικά, αλλά και για την Ελλάδα. Θέλω επίσης να θυμίσω, γιατί έχει την αξία του, ότι σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο επανεκλέχτηκες Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό ρεκόρ από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας βγήκαν και στην ταράτσα του κτηρίου, όπου φαίνεται πανοραμικά η παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο περιφερειάρχης περιέγραψε στον πρωθυπουργό το σχεδιασμό για την ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, τις παρεμβάσεις που έχει ξεκινήσει ήδη η Περιφέρεια στο δυτικό παράκτιο μέτωπο για την ανάταξή του και το έργο της σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του τουρισμού και ειδικά του οδικού, όπου ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την κυβέρνηση ειδικά για φέτος θα ενισχύσει την προβολή της στις χώρες που πρωταγωνιστούν στον οδικό τουρισμό της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι 10 εκ. τουρίστες ετησίως έρχονται οδικώς στην Ελλάδα και οι περισσότεροι κάνουν διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, οπότε είναι σημαντικό φέτος να επενδύσει η χώρα στον οδικό τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν και σειρά άλλων θεμάτων, όπως η πορεία του μετρό Θεσσαλονίκης, το θέμα του ΟΑΣΘ, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το fly over στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, οι οδικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα και τη Σιθωνία, η σύνδεση αστικών κέντρων με το φυσικό αέριο κ.ά.

Επίσης συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών στην Αμφίπολη, με αφορμή τα δυο λευκώματα που δώρισε στον πρωθυπουργό ο κ. Τζιτζικώστας, ένα με τα τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ένα για την Αμφίπολη.

Επίσης, η κ. Πατουλίδου κατά την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη του δώρισε μια ομπρέλα που έχει τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης και μια μπάλα του μπάσκετ με τις υπογραφές όλων των μελών του συλλόγου βετεράνων καλαθοσφαριστών Ελλάδας.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: