Skip to main content

Μητσοτάκης: Αποκτούμε τώρα 18 Rafale, 4 φρεγάτες και 4 ελικόπτερα

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα μέτρα αυτά πολλαπλασιάζουν την ισχύ τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων.

Τους έξι άξονες ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του πολιτικοοικονομικού φόρουμ της ΔΕΘ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά πολλαπλασιάζουν την ισχύ τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων.

Τα μέτρα όπως είπε είναι:

1.Την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale
    
2.Την απόκτηση 4 φρεγατών και την συντήρηση 4 φρεγατών ΜΕΚΟ
    
3.Την απόκτηση 4 ελικοπτερων Romeo
    
4.Την απόκτηση τορπιλών και πυρομαχικών για το Πολεμικό Ναυτικό και το Στρατό Ξηράς.
    
5.Την πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών
    
6.Την ενίσχυση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, καθώς αφού τόνισε ότι «απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή για διάλογο με την Τουρκία ξεκαθαρίζοντας ότι «μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων».

«Γιατί η Αγκυρα προσθέτει στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη την Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης της εθνικής άμυνας έκανε λόγο για αποεπένδυση τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα της ισορροπίας και της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων.

«Ηρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.