Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

«Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ικανοποίηση του για την πορεία της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι μέσω της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου στο 1,2%.

Διαβάστε - Σταϊκούρας: Η χώρα δανείστηκε με το χαμηλότερο επιτόκιο διαχρονικά

«Η Ελλάδα σήμερα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της σε οποιαδήποτε λήξη ομολόγων. Στο νέο άνοιγμα του 10ετους ομολόγου άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1,2%. Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter, στα αγγλικά, για τη σημερινή επανέκδοση 10ετους ομολόγου.

«Greece today borrowed at the lowest yield ever in its history for any bond maturity. The re-opening of the 10-year bond raised Euro2.5 billion at a rate of about 1.2%. Against a global pandemic, we salute the vote of confidence in the Hellenic Republic.».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ