Skip to main content

Μητσοτάκης: Δεν είναι στόχος μας να γίνουμε κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί και σε επίπεδο προσώπων γιατί το 28% των περασμένων εκλογών, δεν είναι δεδομένο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Δεν είναι στόχος μας να γίνουμε κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ και να υποσχεθούμε πράγματα που δεν γίνονται, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Focus fm 103,6, ο βουλευτής είπε ότι, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί και σε επίπεδο προσώπων, γιατί το 28% των περασμένων εκλογών, δεν είναι δεδομένο. Φταίμε όλοι για το αποτέλεσμα των εκλογών και φταίει και ο κ. Μειμαράκης.

"Δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε κόμμα μηχανισμών, χωρίς φρέσκιες ιδέες και πρέπει να αλλάξουμε, γιατί αλλιώς η ΝΔ θα φθίνει και θα γεράσει," σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε ότι έχει με όλους τους συνυποψηφίους του καλές σχέσεις. "Μη νομίζει κανείς ότι σκοτωνόμαστε. Θέλω ωστόσο να ξέρω πώς θα διαχειριστεί ο κ. Τζιτζικώστας, που είναι φίλος μου, τον ξέρω χρόνια, το πρόβλημα της δυαρχίας στο κόμμα, δεν έχω ακούσει ακόμη κάτι ουσιαστικό και περιμένω και από τον Βαγγέλη Μειμαράκη να πει πράγματα για τη ΝΔ. Να θυμίσω, ότι ο κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος και δεν είδα να αλλάζει τίποτα επί των ημερών του. Νομίζω ότι δεν έχει ούτε τη διάθεση, ούτε τη θέληση να αλλάξει το κόμμα.

Με τον Άδωνι έχω πολύ καλές σχέσεις, δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλος για την ηγεσία της ΝΔ, αλλά ως υπουργός ήταν πολύ καλός."

Αναφορικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι έγινε μια απίστευτη απόπειρα συγκάλυψης, με τον κ. Φλαμπουράραη να λέει ψέμματα προεκλογικά, λέγοντας ότι πούλησε τις μετοχές της εταιρίας του. Είναι απαράδεκτο ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός μέντορας του πρωθυπουργού να παραμένει ακόμη στη θέση του, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζοντας υποθέσεις διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως της κ. Βαλαβάνη, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά "σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν;" λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι πλέον "ηθικά έκπτωτος."