Skip to main content

Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα παραμύθια του Τσίπρα (video)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κόμματος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κόμματος εξαπολύοντας παράλληλα νέα σφοδρή επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για θλίψη και μιζέρια σχολιάζοντας την «αντισυγκέντρωση» που έστησε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

«Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Αναφορικά μάλιστα, με την τοποθέτηση στα περί βάλτου του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν τη Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία»

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας. Είπατε ''ναι'' εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν ''όχι''. Και βάλατε τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Ν.Δ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι: «το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα. Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας», σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη εκλογική της νίκη. Πυξίδα μας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον»

Και συνέχισε: «Θέλω λοιπόν, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, να σας ευχαριστήσω για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας. Αλλά και να σας πω ότι δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Η Νέα Δημοκρατία μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. «Αυτό που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, πηγαίνοντας κόντρα στις παρορμήσεις. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος, όταν χρειάστηκε, αυτήν τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη», είπε, χαρακτηρίζοντας τιμή την παρουσία στο συνέδριο του Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».