Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΜΕ 200 ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Τόνισε πως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται, τότε οι «επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

Βασικός στόχος είναι να εξαντλήσει η κυβέρνηση την 4ετια ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 του Ν. Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω». 

Στάθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται, τότε οι «επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

«Στόχος μου είναι να εξαντλήσουμε την 4ετία. Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού. Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οποίος είναι εγγεγραμμένος στο εκλογικό κατάλογο μπορεί να έρθει να ψηφίσει. Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις... Γι' αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω, γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στις δηλώσεις του Ν. Βούτση που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προετοιμασμένος για να αναλάβει την κυβέρνηση, αλλά χρησιμοποίησαν, όπως είπε, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να το κάνουν.

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι αλλά συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό του έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως σκοπός του είναι να τιμήσει την εντολή των πολιτών, προσθέτοντας πως έχει χρονοδιαγράμματα τα οποία οφείλει να τηρήσει. «Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ