Skip to main content

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για να ενημερωθεί για την πυρκαγιά στις Μεσσαπίες.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έφτασε λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις Μεσσαπίες Εύβοιας. Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις τους μετά την ενημέρωση, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός υπογράμμισαν πως δίνεται μάχη πρώτα για να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή και έπειτα για να σωθούν όσο το δυνατόν γίνεται οι περιουσίες των κατοίκων.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε «τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος» που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ιδίως τις «τελευταίες πέντε ημέρες» που δουλεύουν ακατάπαυστα.

Τόνισε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και επεσήμανε τη βοήθεια της ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, από την οποία θα ενισχυθεί το έργο των πυροσβεστών με τέσσερα εναέρια μέσα από την Κροατία και την Ιταλία που θα βρίσκονται στην Ελλάδα αύριο το πρωί.

Παράλληλα, συνέστησε σε όλους τους πολίτες να ακούν τις συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου παραθέριζε εξαιτίας της πυρκαγιάς.