Skip to main content

Επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης για κάλυψη ενοικίου και επιδόματα ανεργίας

Νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για κάλυψη ενοικίων των επαγγελματιών και για τα επιδόματα ανεργίας.

Την επέκταση δύο μέτρων στήριξης της ελληνικής κοινωνίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία του, επεκτείνεται για έναν μήνα, τον Φεβρουάριο, η κάλυψη του ενοικίου επαγγελματιών κατά 80% και για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Ο πρωθυπουργός σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είπε: «Την ίδια ώρα η οικονομία δοκιμάζεται. Έχουμε πει ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας αλλά για να την υπηρετούμε θέλουμε και ισχυρή οικονομία. Δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος. Διαθέσαμε 24 δις ευρώ εντός του 2020, σχεδόν 15% του ΑΕΠ και επαναλαμβάνω ότι το Κράτος αποζημιώνει και τώρα όσους είναι σε αναστολή εργασίας καλύπτοντας και ασφαλιστικές εισφορές».

Δίνοντας σχετικά στοιχεία σημείωσε: «Σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από επιστρεπτέα. Σε αυτό το ασταθές 2020 δεν είδαμε ευτυχώς καμία επιβάρυνση στο ισοζύγιο απασχόλησης. Η πολιτική της κυβέρνησης που έδωσε πάνω και πέρα προστασία στην απασχόληση τελικά απέδωσε. Μην ξεχνάμε από 1.1.2021 το εισόδημα νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς θα οφεληθούν από κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης μείωση εισφορών και οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την μετάθεση υποχρεώσεων».