Skip to main content

Μητσοτάκης: Επιστρέφει το «ράλλυ Ακρόπολης» μετά από οκτώ χρόνια απουσίας

Ο μεγάλος αγώνας θα λάβει χώρα στις 9-12 Σεπτεμβρίου - Κόντρα Ζαχαριάδη και Γεωργιάδη για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το ράλλυ Ακρόπολης.

Την επιστροφή του εμβληματικού «ράλλυ Ακρόπολις», μετά από 8 χρόνια απουσίας, ανακοίνωσε χθες το WRC.

Ο μεγάλος αγώνας θα λάβει χώρα στις 9-12 Σεπτεμβρίου, με το τελικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται το επόμενο διάστημα.

«Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας ‘διαδρομή’, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωσή του:

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

Χαμός μεταξύ Ζαχαριάδη και Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «Mr. Bean», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός εν μέσω πανδημίας με 50 νεκρούς την ημέρα έκανε δήλωση - σχεδόν διάγγελμα για την τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης να γίνει ξανά στην Ελλάδα το «Ράλλυ Ακρόπολις». Όταν μου το είπανε νόμιζα ότι ήταν ο Mr.Bean, τελικά ήταν όντως ο Μητσοτάκης» έγραψε ο κ. Ζαχαριάδης στο Twitter.

«Είστε βουλευτής και αποκαλείται έτσι τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό; δηλ αν είναι αυτός που λέτε ο αρχηγός σας τον οποίο έχει κερδίσει σε όλες τις εκλογές τί είναι; είναι τιμητικό για τον Τσίπρα να χάνει από έναν τέτοιο; άλλο η κριτική άλλο αυτός ο χαρακτηρισμος», απάντησε στο tweet ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε σε άλλο μήνυμα: «Είναι ντροπιαστική αυτή η αναρτηση. Σας συμβουλεύω να την αποσύρετε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε: «Ντροπή είναι αυτό που κάνετε εσείς ως κυβέρνηση. Βγάζετε τον θεσμικά άσχετο κ.Σκέρτσο να μας ενημερώσει για την πανδημία και ο Πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις για θέμα που είναι σε επίπεδο υφυπουργού. Καταναλώνετε επικαιρότητα που παράγετε μόνοι σας. Ντροπή και εκτός πραγματικότητας».