Skip to main content

Μητσοτάκης: Έργο επιβίωσης το μετρό για τη Θεσσαλονίκη - Με ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τελείωνε ποτέ

«Δεν μπορεί να πιστέψει τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Πώς να πιστέψεις ένα κόμμα που εγκαινίασε μουσαμάδες;», είπε ο πρωθυπουργός

Για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και το έργο του μετρό απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έδειξε το φυλλάδιο με τα 30+ έργα για το 2030. «Τα έργα αυτά έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην ανάπτυξη της πόλης και να τη μετατρέψουν σε σύγχρονη πόλη, πρωταγωνίστρια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα στοιχεία για τον φετινό τουρισμό στην πόλη είναι πολύ θετικά, παρά την απουσία Ρώσων και Ουκρανών επισκεπτών.

«Με το σχέδιό μας βάζουμε τις βάσεις για να γίνει πραγματικότητα το όραμα για τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», σημείωσε.

Μετρό και σταθμός Βενιζέλου

Για το έργο του μετρό και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι καθυστέρησε στην ολοκλήρωση της βασικής γραμμής η κυβέρνησή του, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν μπορεί να πιστέψει τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Πώς να πιστέψεις ένα κόμμα που εγκαινίασε μουσαμάδες; Τίποτα δεν έγινε επί τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου και έλεγαν πως θα λειτουργήσει το μετρό. Ο λόγος που δεν παραδίδουμε το μετρό τον Μάιο του 2023 και το δίνουμε στο τέλος του 2023 είναι όσοι δεν ήθελαν ποτέ σε αυτή την πόλη να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου και έκαναν προσφυγές με αποτέλεσμα να πάμε πίσω το χρονοδιάγραμμα επί έξι μήνες», επισήμανε υποστηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησής του για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, προκειμένου να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου και να δοθεί έτσι ολοκληρωμένη και λειτουργική η βασική γραμμή του μετρό.

«Το μετρό είναι έργο επιβίωσης για τη Θεσσαλονίκη. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ κι αυτό θα έκοβε τα πόδια της πόλης στην αναπτυξιακή της προοπτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.