Skip to main content

Μητσοτάκης: Έτοιμο για τους μαθητές το σχολείο στο Δαμάσι μετά τον σεισμό

Στο κτήριο είχαν προκληθεί σημαντικές ζημιές και η μόνη λύση για να λειτουργήσει ξανά, ήταν να κατεδαφιστεί και να χτιστεί ξανά από την αρχή.

Έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά μαθητές και δασκάλους είναι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, που κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστεί λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ της 3ης Μαρτίου στην Ελασσόνα Λάρισας.

Στο κτήριο είχαν προκληθεί σημαντικές ζημιές και η μόνη λύση για να λειτουργήσει ξανά ως σχολείο, ήταν να κατεδαφιστεί και να χτιστεί ξανά από την αρχή. Οπως και έγινε -και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τον Μάρτιο, ο σεισμός κατέστρεψε το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Είχα υποσχεθεί στον Διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν.

Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά», ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη φωτογραφία που δημοσίευσε.