Skip to main content

Μητσοτάκης για αντιεμβολιαστές: Αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο

Ξεκαθάρισε ότι πολιτική υποκίνηση δεν βλέπει, ωστόσο, όπως είπε «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έβαλε ποτέ πλάτη απέναντι στον εμβολιασμό»

Στο ρεύμα των αντιεμβολιαστών και στο κατά πόσο υπάρχει κάλυψη πίσω από τις κινητοποιήσεις τους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού στον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, οι αντιδράσεις στην Ελλάδα είναι σχετικά περιορισμένες και πως εκείνοι που έχουν ιδεολογικά θέση ενάντια στα εμβόλια δεν μπορούν εύκολα να πειστούν.

«Το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι αναλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι «η δουλειά μας είναι να συνομιλούμε με όλους όσο κι αν έχουμε πολύ μεγάλη δυσκολία στην πειθώ».

Μιλώντας δε για τον εμβολιασμό είπε πως οι αντιεμβολιαστές θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, καθώς είναι 12 φορές που επικίνδυνο να χάσει κάποιος την ζωή του εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα σημείωσε πως θα επιστρατευθούν όλοι οι γιατροί προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Ανέφερε ότι θα επιμείνουμε σε πολλά τεστ και για τη στρατηγική των εμβολιασμών είπε ότι χωρίς να αποκλείει τίποτα δεν είναι στις προθέσεις τους η επέκταση της υποχρεωτικότητας. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μου», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε ότι πολιτική υποκίνηση δεν βλέπει, ωστόσο, σημείωσε πως «είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έβαλε ποτέ πλάτη απέναντι στον εμβολιασμό». «Σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρώ ότι αυτές οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε: Μητσοτάκης - Η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει σε όλους όσοι εμβολιάστηκαν νωρίς