Skip to main content

Μητσοτάκης για Marfin: Να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι

Μέλη της ΟΝΝΕΔ βρέθηκαν σήμερα έξω από την τράπεζα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους πριν από επτά χρόνια.

Χρέος μας να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τα τραγικά γεγονότα της Marfin.

«Η Π. Ζούλια, η Α. Παπαθανασοπούλου & ο Ε. Τσακάλης χάθηκαν πριν από 7 χρόνια στη Marfin. Χρέος μας να βρεθούν & να λογοδοτήσουν οι ένοχοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΟΝΝΕΔ τίμησε τη μνήμη των νεκρών

«Σε μια κοινωνία που έχει συνηθίσει να τιμά τους νεκρούς, ανάλογα με το ιδεολογικό πρόσημο των θυτών, η ΟΝΝΕΔ επιλέγει να τιμήσει την μνήμη 4 ανθρώπων, την ημέρα μιας "ξεχασμένης" επετείου. Της Παρασκευής, του Επαμεινώνδα, της Αγγελικής και του αγέννητου παιδιού της.

Εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων, το πόρισμα του Ιατροδικαστή, αλλά 7 χρόνια μετά ελάχιστοι θυμούνται την μνήμη των ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, την ώρα που μέλη της βρέθηκαν σήμερα έξω από την τράπεζα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.

Η τραγωδία

Στις 5 Μαΐου 2010, πραγματοποιήθηκε μία από τις ογκωδέστερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αφορμή τα μέτρα του πρώτου μνημονίου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Άγνωστοι κουκουλοφόροι προχώρησαν σε εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο βρισκόντουσαν εργαζόμενοι. Τρεις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, παγιδευμένοι στο φλεγόμενο κτήριο. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών (έγκυος), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 χρόνων και η Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων.