Skip to main content

Μητσοτάκης για ΟΛΘ: Μη ανεκτή νέα καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα της Βόρειας Ελλάδας και το μπαράζ... τελετών εγκαινίων.

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη μεταστροφή του σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα της Βόρειας Ελλάδας και το μπαράζ... τελετών εγκαινίων άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 81η ΔΕΘ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το λιμάνι μέχρι το μετρό και από το αεροδρόμιο μέχρι τους μεγάλους αγωγούς TAP & IGB, ο Αλέξης Τσίπρας είτε πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις για να μη γίνουν είτε τα καταψήφιζε στη Βουλή.

Αναφερόμενος, δε, στο ζήτημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σημασία δεν έχει μόνο το τίμημα της πώλησης αλλά και η δέσμευση του επενδυτή για πρόσθετες επενδύσεις.

Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, διαχρονικά η μοίρα των μεγάλων έργων είναι άλλος πρωθυπουργός να τα σχεδιάζει άλλος να τα δρομολογεί και άλλος να τα εγκαινιάζει. "Αυτό είναι φυσιολογικό καθώς περνάει αρκετός χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν. Αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Γιατί τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε κανένα Πρωθυπουργό. Ανήκουν στο λαό και στη χώρα. Με αυτό το πνεύμα, θεωρώ την αναγκαστική μεταστροφή του κ. Τσίπρα χρήσιμη. Γιατί μέχρι χθες ήταν απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας", επισήμανε.