Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ - ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

Για μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονες, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ντροπή χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κατηγορηματικός ότι η συμφωνία για την ΠΓΔΜ «είναι μια συμφωνία ντροπή, όπως και η προσπάθεια να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί όσοι αντιτίθενται σε αυτήν».

«Μια βαριά σκιά πέφτει πάνω στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος. Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Να μην τολμήσει ποτέ ο κ.Τσίπρας να συγκρίνει την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ακροδεξιά. Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο».

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή. «Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», ανέφερε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ