Skip to main content

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις

Επιβάλλεται η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τη διαβεβαίωσή του ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να μπορεί να συμβάλει, σε τέτοιες περιπτώσεις, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξιμου.

«Επιβάλλεται η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη. Ο μηχανισμός κάνει ακριβώς αυτό, και θέλω να τον διαβεβαιώσω προσωπικά, σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται ώστε να μπορεί να συνδράμει κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανάγκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν δυστυχώς για πολλά χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Σε αυτή την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε αυτό τον μηχανισμό ήσουν πάντα συμπαραστάτης η δική σου συμβολή βοήθησε πολύ», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως σημείωσε «σώθηκαν ανθρώπινες ζωής, σώθηκαν περιουσίες, έχουμε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή».