Skip to main content

Μητσοτάκης από Πράγα για Ερντογάν: Οι ηγέτες κατάλαβαν ποιος είναι αυτός που προκαλεί

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία θέτει ζητήματα κυριαρχίας των νησιών», είπε ο πρωθυπουργός.

Για όσα έγιναν χθες στο δείπνο των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα μίλησε σήμερα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πράγα.

Διαβάστε σχετικά - Ένταση με Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Πράγα: Πάψε να αμφισβητείς την κυριαρχία των νησιών

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά απαντά όταν προκαλείται. Είχα την ευκαιρία χθες να επαναλάβω όσα είπα στον ΟΗΕ, ότι δεν νοοεείται η Ελλάδα να κατηγορείται όταν η Τουρκία απειλεί, είναι αδύνατο να εκτονωθεί η σχέση όταν συνεχίζεται αυτή τη η ρητορική. Δεν είναι η Ελλάδα που κλείνει το παράθυρο διαλόγου. Έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε μια ευκαιρία να αντιληφθούν οι ηγέτες ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια είναι η χώρα που υπερασπίζεται τα καυριαρχικά της δικαιώματα. Κλείνουμε την πόρτα στην πρόκληση, ανοίγουμε την πόρτα του διαλόγου», τόνισε.

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυρίαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποόος τόνισε ότι «είναι αδυάτνν να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».