Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ξεζουμίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες

O πρόεδρος της ΝΔ παρέστη σε εκδήλωση στον Πολυχώρο Hub και συνομίλησε με ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Στην τόνωση της απασχόλησης και σε στήριξη του ασφαλιστικού θα οδηγήσει η παροχή κινήτρων στους ελεύθερους επαγγελματίες για «πραγματική εργασία» χωρίς απόκρυψη εισοδημάτων υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Hub, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Όπως είπε, σκοπός της εκδήλωσης είναι «να ακούσουμε τον προβληματισμό των ελεύθερων επαγγελματιών».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν χρόνια δύσκολα, διότι η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται σε όλες της τις εκφάνσεις πολιτικής να εκπέμπει απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι το οποίο μοιάζει περισσότερο μ’ ένα ταξικό μίσος. Με μια συστηματική εμμονή να τιμωρεί αυτούς, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά και διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο και κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο το εισόδημα, το οποίο τους αναλογεί. Αυτή η πολιτική στόχευση -κατ’ εμέ- έχει έναν ξεκάθαρο σκοπό: Να οδηγήσει τη μεσαία τάξη της χώρας μας σε μια κατάσταση φτωχοποίησης. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες» πρόσθεσε.

Αφού υποστήριξε πως η τωρινή κυβέρνηση δεν θεωρεί «εκλογικούς πελάτες» τους ελεύθερους επαγγελματίες, προχωρεί σε οικονομική αφαίμαξη αυτού του παραγωγικού κλάδου.

«Θεωρεί ότι μπορεί να σας ξεζουμίζει και να εισπράττει από εσάς πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία μπορείτε να δώσετε. Έχω μια τακτική επαφή με τους επαγγελματικούς εκπροσώπους των διαφόρων επαγγελμάτων. Το μήνυμα το οποίο εισπράττω απ’ όλους είναι συστηματικά το ίδιο: Δεν αντέχουμε άλλο. Αισθανόμαστε ότι δουλεύουμε και το πρόσθετο όφελος από την εργασία μας πηγαίνει τελικά σχεδόν όλο στο κράτος. Εγώ δεν φαντάζομαι μια κοινωνία στην οποία δεν δίνεται κίνητρο για πραγματική εργασία. Θέλω να δουλεύετε και όσο δουλεύετε περισσότερο να κερδίζετε περισσότερο. Βεβαίως, να συνεισφέρετε στο κράτος σε φόρους και σε εργοδοτικές εισφορές. Αλλά αυτό το συνολικό πακέτο να μην είναι ένα πακέτο, το οποίο τελικά είναι εξοντωτικό και ασφυκτικό για εσάς και για τις οικογένειές σας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.