Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑΧΙΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (ΦΩΤΟ)

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Τι συζήτησε με Τζιτζικώστα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει στο Κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στο ξενοδοχείο Electra Palace και στην εκδήλωση για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο Ολύμπιον πριν από τη σύσκεψη των στελεχών και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τόσο το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και την πορεία της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δύο άντρες δεν προέβησαν σε δηλώσεις παρότι η συνάντηση έγινε σε δημοσία θέα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν παρέστη στη σύσκεψη στελεχών η οποία είναι μάλιστα κλειστή για δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: «Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρώ άδικο να κάνουμε τη συζήτηση αυτή χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο η αναθεώρηση του Σκοπιανού συντάγματος».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και δήλωση για την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου επισημαίνοντας ότι η μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκη είναι πολιτικού χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι το αφήγημα από εδώ και στο εξής πηγαίνει σε πολιτικούς όρους παρά σε αυτοδιοικητικούς. «Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ο οποίος αγαπάει την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο και ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. H ΝΔ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δίνει σαφέστατα πολιτικό χαρακτήρα». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ