Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ «REAL MACEDONIA» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Στο ερώτημα αν αυτό θα παραβίαζε την Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε κατηγορηματικά όχι και εμφανίστηκε αποφασισμένος για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Την πρόθεση του να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να «μετριαστεί το κακό» από τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία σε συνέντευξη του στον Alpha ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως πρόκειται για μια κακή συμφωνία, ενώ ερωτηθείς για το τι θα κάνει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας εφόσον η χώρα έχει ήδη υπογράψει την Συμφωνία και η οποία ήδη πραγματοποιείται, απάντησε πως θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μετριαστεί το κακό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ίσως το κόμμα του να ξεκινήσει μια καμπάνια για την «πραγματική Μακεδονία», αναφέροντας μάλιστα τον όρο «real Macedonia». Στο ερώτημα αν αυτό θα παραβίαζε την Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε κατηγορηματικά όχι και εμφανίστηκε αποφασισμένος για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σχετικά με το θέμα του δώρου Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως ποτέ δεν είπε ότι το θα κόψει και ότι όλο το θέμα που προέκυψε ήταν fake news. «Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική πολιτική».

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως «ο κ. Μαρινάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και κάνει μια βαριά καταγγελία ότι ο κ. Παπππάς, εκ μέρους του κ. Τσίπρα του ζήτησε να δώσει λεφτά στον κ. Καλογρίτσα για να φτιάξει ένα "ΣΥΡΙΖΟκάναλο"».

«Εγώ θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη», τόνισε και ανέφερε πως έχει τυπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία. «Δεν έχω κοινωνικές ούτε φιλικές επαφές με τον κ. Μαρινάκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, εκτόξευσε βέλη κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας πως «πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Νίκος Παππάς».

«Η ατζέντα είναι όλα στο βούρκο, συνεχής απαξίωση της πολιτικής. Είναι ατζέντα της Χρυσής Αυγής αυτή», είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «πάνω στο υπαρκτό σκάνδαλο η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί, αλλά έχει γίνει μια πολιτική σκευωρία. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη».

Παράλληλα, τη χαρακτήρισε ως μια «ενορχηστρωμένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ