Skip to main content

Μητσοτάκης: Κανένας εφησυχασμός, άμεσα η καταγραφή της ζημιάς

Έχω ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση της κατάστασης και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το προσωπικό της πυροσβεστικής και των άλλων σωμάτων, όπως και τους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός από την Εύβοια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταστροφής της ζημιάς. «Έχω ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση της κατάστασης και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» τόνισε.

Επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά η προστασία των περιουσιών, ενώ θύμισε ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμη τελειώσει. Όπως σημείωσε  «θα χρειαστεί εγρήγορση έως τέλη Σεπτεμβρίου από όλες και όλους».

«Θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για δραστικές παρεμβάσεις στην πυροπροστασία» κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνεται για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».