Skip to main content

Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου θα κάνουν σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη χώρα στις 27 Δεκεμβρίου ενώ σήμερα θα κάνουν τη δεύτερη δόση

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα κάνουν σήμερα Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στο Αττικόν στις 8:30 και η κ. Σακελλαροπούλου στις 10:00 στον Ευαγγελισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη χώρα, στις 27 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι εμβολιασμοί στη χώρα εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο από τις 27 Δεκεμβρίου φτάνει τις 80.000.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

φωτογραφία αρχείου