Skip to main content

Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα σας κατηγορούμε για την σκευωρία Novartis

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η υπόθεση στήθηκε πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι από τους εν ενεργεία δικαστές.

Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis μετά την αρχειοθέτηση των σχετικών δικογραφιών που επιβεβαιώνουν επισήμως τις καταγγελίες της ΝΔ περί σκευωρίας.

«Για το ζήτημα της σκευωρίας δεν κατηγορήσαμε την Δικαιοσύνη. Εσάς κατηγορήσαμε κύριε Τσίπρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση στήθηκε πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι από τους εν ενεργεία δικαστές.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο για το ζήτημα της αρχειοθέτησης των δικογραφιών ανέφερε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που σας έστειλε στην Βουλή. Υπάρχει ένας νόμος με τον οποίο όλοι διαφωνούμε. Ο νόμος περι ευθύνης υπουργών και έχουμε συμφωνήσει να αλλάξει. Η εισαγγελία διαφθοράς έστειλε την υπόθεση (σ.σ. Νοβάρτις) στην Βουλή και έστειλαν όλα τα πρόσωπα που ήταν υπουργοί. Οι ίδιοι εισαγγελείς – αυτούς που απειλούσαν και ιδίως ο κ Σαμαράς – οι ίδιοι στους οποίους εξαπολύσατε επιθέσεις μιλώντας για σκευωρία έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση».