Skip to main content

Μητσοτάκης-Κορωνοϊός: Εγώ θα εμβολιαστώ πρώτος και η οικογένειά μου

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά

Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο, απάντησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς.

Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές όταν διατεθεί και θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, τονίζοντας ότι θα το κάνει πρώτος μαζί με την οικογένειά του.

«Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές όσο εκείνο της γρίπης που φέτος θα αρχίσει να γίνεται άμεσα εξήγησε. Θα το κάνω πρώτος εγώ το εμβόλιο και η οικογένεια μου για να δείξω συμβολικά στον κόσμο ότι είναι ασφαλές και πρέπει να μην έχουμε επιφυλάξεις να το κάνουμε», δήλωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα.

«Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και δεν είναι ευχάριστο να περνάς όλη τη μέρα με αυτή, όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι. Είναι για το καλό μας», σημείωσε, τονίζοντας ότι μπορεί τα παιδιά κατά κανόνα να μην παρουσιάζουν συμπτώματα, ακόμα και αν νοσήσουν, ωστόσο πρέπει προστατευτούν οι γονείς και κυρίως οι παππούδες και γιαγιάδες που είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε πρόσθετες τάξεις για να μοιράσουμε τα παιδιά σε περισσότερα τμήματα, ούτε να διευρύνουμε τα ωράρια». Αυτός είπε ο πρωθυπουργός είναι ο λόγος που είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους μαθητές.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα τεστ λέγοντας ότι θα προμηθευτεί ένα εκατομμύριο rapid test. Ζήτησε αύριο ψυχραιμία και αισιοδοξία από όλους.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως αυτό που κάνουμε είναι το σωστό», είπε και έστειλε μήνυμα σε όλους τους σκεπτικιστές ότι ο ιός είναι πραγματικός είναι πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.

«Ευθύνη μου είναι ως πρωθυπουργός να υπερασπιστώ με κάθε τρόπο το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν θα το θέσω σε αμφισβήτηση δεν θα το διακινδυνεύσω», τόνισε και σημείωσε ότι στο εξελισσόμενο δεύτερο κύμα τα πηγαίνουμε καλυτέρα από το πρώτο.