Skip to main content

Μητσοτάκης: Με το τέλος της πανδημίας θα πατήσουμε γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ μιλάει ο πρωθυπουργός - Οι τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για καλές συνθήκες προκειμένου να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες.

Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει με μία ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις:

1. Μία πολιτική με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία

2. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε αναστείλλαμε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι»

3. Το τραπεζικό σύστημα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση και συζητάμε πλέον για το πώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία

Η χώρα πλέον είναι πολύ καλά τοποθετημένη για το αναπτυξιακό άλμα. «Να θεραπεύουμε το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το αναπτυξιακό χάσμα που μας χωρίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη», είπε.