Skip to main content

Μητσοτάκης: Η πανδημία υπήρξε ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε

Ο πρωθυπουργός μιλώντας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ τόνισε ότι κατά την πανδημία υπήρξε η ευκαιρία «να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε».

«Δεν εστιάζουμε σε μικρή αλλαγή, αλλά φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τον παραγωγικό ιστό και την οικονομία της χώρας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα ριζικά εάν συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα όπως στο παρελθόν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου «Innovative Greeks».

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι κατά την πανδημία υπήρξε η ευκαιρία «να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε» επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές, και εκτίμησε ότι «μπορούμε να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα».

Αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα «με άνευ προηγουμένου τρόπο» και έφερε παράδειγμα το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπου «μπορεί κανείς να κλείσει με μήνυμα το ραντεβού για τον εμβολιασμό».

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της παρέμβασής του τόνισε επίσης ότι δεν είναι μικρή η αλλαγή αυτή του ψηφιακού μετασχηματισμού, της τάξης του 10% αλλά δεκαπλάσια, και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

«Πιστεύω στην εμπιστοσύνη στο κοινωνικό κεφάλαιο, αυτό αλλάζει μια χώρα» είπε ο πρωθυπουργός.