Skip to main content

Μητσοτάκης: Ναι στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όχι από τα 15

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας για σχετικά ζητήματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μαθήματα νεοφιλελευθερισμού.

Για ανθρώπινη πάνω απ’ όλα υπόθεση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. «Το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου αποτελεί μια αυτονόητη αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτους δικαίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας για σχετικά ζητήματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μαθήματα νεοφιλελευθερισμού. «Η ΝΔ έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας καλώ να υιοθετήσετε την δική μας πρόταση γιατί το νομοσχέδιο σας επιχειρεί να ρυθμίσει ένα υπαρκτό ζήτημα με τελείως λάθος τρόπο» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας και όταν γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη δική της πρόταση».

«Τα ψευτομαθήματά σας πείτε τα στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει εδώ και δύο χρόνια την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έφερε άρον άρον το ν/σ στην Βουλή λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να κρύψει την καθολική της αποτυχία.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το θέμα δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση γιατί αφορά πολύ λίγους. Κάνουν λάθος. Μια ανοιχτή κοινωνία οφείλει να τους προστατεύει όλους» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «γιατί το νομοσχέδιο σας επιχειρεί να ρυθμίσει ένα υπαρκτό ζήτημα με τελείως λάθος τρόπο».

Σχετικά με το ζήτημα της ηλικίας των 15 ετών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι αρνητικός και σημείωσε πως το όριο θα έπρεπε να είναι τα 18. «Είναι αδιανόητο κάποιος στα 15 του να μην μπορεί να πιει αλκοόλ ή να οδηγεί αλλά να του επιτρέπεται να προβαίνει σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση παριστάνει την προοδευτική και αδιαφορεί για την πιθανότητα ένα παιδί 18 χρονών να πάρει τέτοια απόφαση, χωρίς ιατρική δικλίδα ασφαλείας.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που προκάλεσε και προκαλεί στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα φανεί αν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο ελληνικό κοινοβούλιο, επικρίνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην «ξεφύγουν» ψήφοι από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.