Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ

Ανεύθυνο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για εκλογές τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει καν έναν χρόνο.

Κατηγορηματικός όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών ή έστω ανασχηματισμού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Star ο πρωθυπυοργός σε σχετική ερώτηση για εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά: «Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές. Εκλογές γιατί; Επειδή προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις; Δεν είναι ζητούμενο να “κάψουμε” την απλή αναλογική. Η ελληνική κοινωνία μας εμπιστεύεται. Πήρα μια εντολή τετραετίας. Μας προέκυψε μια μεγάλη κρίση τον πρώτο χρόνο, αλλά ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ο ίδιος. Δεν έχουμε συμπληρώσει καν χρόνο ακόμα και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές; Είναι ανεύθυνο αυτό».

Μιλώντας για ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε πως δεν είναι του παρόντος. «Η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της και δουλεύει καλά. Όχι κινήσεις που πηγαίνουν κόντρα στη λογική. Μπορεί το φθινόπωρο να έχουμε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Θέλω να επενδύσω το πολιτικό μου κεφάλαιο».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, εξάλλου, αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, για την οποία πολλά θα εξαρτηθούν από τον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ισχύει στο σύνολό του και περιλαμβάνει νέες μειώσεις φόρων όσο πλησιάζουμε προς την κανονικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, όμως, ότι άμεση προτεραιότητά του είναι να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της εργασίας, δηλαδή οι εργοδοτικές εισφορές.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε, τέλος, τις τράπεζες να μην είναι τόσο αυστηρές στις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και προέβλεψε ότι με τις κρατικές εγγυήσεις που θα ισχύσουν σύντομα, η πρόσβαση των επιχειρήσεων στο δανεισμό θα καταστεί ευκολότερη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ