Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ

Προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών, η οποία αφορά την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό και τη γεωπολιτική

Τις σταθερές και ευημερούσες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εξήρε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του «Global Forum», το οποίο διεξάγεται στην ασιατική χώρα.

Μεταξύ άλλων, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών, η οποία αφορά την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, τη γεωπολιτική, αλλά και το στρατιωτικό πεδίο.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των σχέσεων, εφόσον έχει την ευκαιρία να ηγηθεί της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι ο ελληνικός και ο ισραηλινός λαός έχουν τόσο πολλά κοινά, ενώ υπενθύμισε μια δήλωση του πατέρα του το 1988 ότι «οι μοίρες των δύο λαών μας έχουν συναντηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας τους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην καταστροφή της ευημερούσας εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος που στις 7 Ιουνίου, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε με νόημα.

Όσον αφορά την πορεία της Ευρώπης, υπογράμμισε την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αναγνωρίζοντας ότι οι αυταρχικές και λαϊκίστικες δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές.

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας» υπογράμμισε, επιπλέον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ