Skip to main content

Μητσοτάκης: Δεν στέλνω πολιτικούς αντιπάλους στα ειδικά δικαστήρια

«Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε σε συνεργάτες του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (δείτε εδώ) στην υπόθεση Novartis έχει εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα ειδικά δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μετατρέψει τη Βουλή σε βιοτεχνία εξεταστικών επιτροπών και έστειλε μήνυμα στη γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «έναν πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για φθηνό τακτικισμό. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός» σχολίασαν πηγές της Κουμουνδούρου.