Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του καθώς επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης την επομένη της ανακοίνωσης των ενδιαφερομένων σχημάτων

Επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει σε Έβρο και Σαμοθράκη.

"Η επένδυση που θα γίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω της ιδιωτικοποίησης, θα το καταστήσει -αυτό όλοι οραματιζόμαστε- έναν πόλο ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά για ολόκληρη τη Θράκη" επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Εξέφρασε, δε, τη χαρά του καθώς επισκέφθηκε το λιμάνι την επομένη της ανακοίνωσης των ενδιαφερομένων σχημάτων, τα οποία καλούνται πλέον να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του λιμένος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα τέσσερα επενδυτικά σχήματα, τα οποία εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον, έκανε λόγο για τέσσερις πολύ αξιόπιστες προτάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η χρονική συγκυρία της επίσκεψής μου, γι’ αυτό ήθελα να έρθω στο λιμάνι καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι είχαμε τέσσερις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, οι οποίες όλες φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και θα αξιολογηθούν τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εύχομαι, να μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ σύντομα ώστε πράγματι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνει αυτό το οποίο όλοι οραματιζόμαστε: ένας πόλος ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, για ολόκληρη τη Θράκη. Νομίζω ότι είναι μία επένδυση η οποία θα καταστήσει την Αλεξανδρούπολη οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό κέντρο. Οπότε, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι είχαμε τέσσερις καθώς φαίνεται πολύ αξιόπιστες προσφορές. Και, βέβαια, προσβλέπουμε τώρα στην ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων του διαγωνισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού περπάτησε στον χώρο του λιμανιού, στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, στην έκταση όπου θα γίνει η επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις μνηστήρες για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής:

- QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
- Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS
- Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- ΟΛΘ Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό δυμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (σ.σ. φάση δεσμευτικών προσφορών).

Υπενθυμίζεται ότι στο Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης, διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ