Skip to main content

Μητσοτάκης προς Αλβανία: Σεβασμός στην ομογένεια αλλιώς ξεχάστε την ΕΕ

Μίλησε για το Σκοπιανό κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι πήγε να προσβάλει τους Μακεδόνες αλλά και για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Διπλό μήνυμα για τα εθνικά θέματα έστειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος αρχικά στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πήγε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλει τους Μακεδόνες στο σπίτι τους.

«Δραπέτευσε από το παρόν, επιλέγοντας να μιλήσει για τον Εμφύλιο. Ερμηνεύοντας όπως θέλει την Ιστορία και σπέρνοντας πάλι τον διχασμό. Δεν βρήκε, όμως, ούτε κουβέντα για την «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, ούτε, βέβαια, και για τα καμώματα του συνεταίρου του, που τώρα μαλώνει με τον κ. Κοτζιά κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με βαριές κατηγορίες», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά στο αίτημα Κοτζιά να γίνει μυτική ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, ούτε λέξη. Ούτε για τον κυβερνητικό συνεταίρο της», σημείωσε προσθέτοντας πως θα ακουστεί το «ναι» του ΣΥΡΙΖα εκεί που οι άλλοι ψήφισαν «όχι».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να μιλήσει και για την Αλβανία και συγκεκριμένα για την υφαρπαγή περιουσιών που γίνεται από το αλβανικό κράτος.

Μάλιστα, στέλνοντας ο ίδιος αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία, προειδοποίησε πως εάν το αλβανικό κράτος δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της ελληνική μειονότητας, να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.