Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Το εγκώμιο της κινεζικής κυβέρνησης για τη δρομολόγηση των μετραρρυθμίσεων που άνοιξαν τις αγορές της χώρας έπλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα, που μπορούν να εξασφαλίσουν η μία από την άλλη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα ως μία χώρα, που κατέκτησε όχι εύκολα, έναν πρωταγωνιστικό γεωπολιτικό ρόλο. Μετά τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα των αγορών σας, έχετε κάθε λόγο να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε πετύχει» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Τζινπινγκ: Αφοσιωμένη η Κίνα στο οικονομικό άνοιγμα

Την προσήλωση της Κίνας στο άνοιγμα των αγορών της επεσήμανε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη «θερμή και ευγενική φιλοξενία», ο κ. Σι είπε: «Η Κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και αυτό δίνει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και ευκαιρίες σε όλες τις χώρες».

Συνέχισε παρατηρώντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να τονώσει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, να δώσει θέσεις εργασίας και σημείωσε: «Θεωρώ ότι η συνεργασία μας μπορεί να προσφέρει οφέλη σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ πρόσθεσε πως υπογράφονται σήμερα πολλές συνεργασίες ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα φέρουν κέρδος και για τις δύο πλευρές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ