Skip to main content

Μητσοτάκης: Πρόταση στην Επιτροπή Εμβολιασμών για τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Την πρόθεσή του να επισπευθεί η τρίτη δόση του εμβολίου αποκάλυψε από το βήμα τους Βουλής ο πρωθυπουργός - Πρόταση να γίνεται στους τέσσερις μήνες

Την πρόθεσή του να επισπευθεί η τρίτη δόση του εμβολίου καταθέτοντας σχετική πρόταση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής στην παρέμβαση του για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Έχω ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», σημείωσε χαρτακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια» και πρόσθεσε ότι δεν εγείρεται κανένα συνταγματικό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας σε κατηγορίες εργαζομένων, σημείωσε ότι «δε γεμίζουν οι ΜΕΘ από στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Από ηλικιωμένους γεμίζουν».