Skip to main content

Μητσοτάκης: Στα 750 ευρώ σε δύο χρόνια ο κατώτατος μισθός

«Θα διατηρηθούν τα επιδόματα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες στο υπουργικό συμβούλιο προττίθεται να τοποθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας σε συνέντευξη του στο Star, είπε πως το κυβερνητικό μοντέλο θα έχει «σφικτή και ευέλικτη δομή».

«Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις, είπε ο Κ Μητσοτάκης. Κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος», σημείωσε και είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας. «Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομία», συμπλήρωσε.

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. «Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ», ανέφερε στο Star. «Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα. Μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020».

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Τόνισε επίσης, ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας, ανέφερε και χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής. «Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού», είπε και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου.

Τέλος, μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.