Skip to main content

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Αναλάβετε τις ευθύνες σας - Διορθώστε λάθη

Ο πρωθυπουργός αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του στο υπουργικό συμβούλιο ξεκαθάρισε ότι πρεπει οι υπουργοί να κάνουν αυτοκριτικοί.

Σαφές μήνυμα στους υπουργούς του για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και τα «φάλτσα» και τις αστοχίες των τελευταίων εβδομάδων έστειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αλλά υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική.

Και ότι, όπως όλοι μαζί οι υπουργοί και ο ίδιος πιστώνονται τα θετικά της κυβερνητικής δράσης, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει αυτοκριτική, ανάληψη ευθυνών και μέριμνα για τη διόρθωση των όποιων λαθών.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες, επικαλούμενος αναρμοδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι μπροστά υπάρχουν δύσκολες προκλήσεις. «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», κατέληξε.