Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στη Γερμανίδα καγκελάριο τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την «αδιαπραγμάτευτη» θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθάρισε στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Πειραιώς αρνείται να κυρώσει τη Συμφωνία επεσήμανε πως το κόμμα δεν θα το πράξει «όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων, αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια». «Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντησή τους συζητήθηκαν ακόμη τα ζητήματα του μεταναστευτικού, της ελληνικής οικονομίας αλλά και της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Με την καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

«Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση» ανέφερε.
 
Για το μεταναστευτικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων της Ελλάδας, «που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα» και επεσήμανε την ανάγκη «να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας».

Ως προς τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. «Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.
 
«Τόνισα επίσης, την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά».

Και κατέληξε: «Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι' αυτό και ευχαριστώ την Καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ