Skip to main content

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει σοβαρά ελαττώματα

Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανία Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κα Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις μου για την Συμφωνία των Πρεσπών, ότι έχει σοβαρά ελαττώματα αλλά μπορούν να αμβλυνθούν μέσα από τη συνολική ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τη στάση του στο ζήτημα των πλεονασμάτων, είπε: «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα». Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».

«Έρχομαι στο Βερολίνο 50 ημέρες μετά τις εκλογές. Η νίκη έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Ότι η χώρα επέλεξε την ανάπτυξη και να καταδικάσει τον λαϊκισμό εξαφανίζοντας από τον χάρτη μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή», σημείωσε ακόμα. 

Από την πλευρά της η κα Μέρκελ υπογράμμισε ότι δύο  ηγέτες συζήτησαν για τις «ευρωπαϊκές διαδικασίες» και μίλησαν για θέματα διεύρυνσης της Σερβίας, του Μαυροβούνιο, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας».