Skip to main content

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Ασκούμε πίεση για να τηρηθούν τα συμβόλαια των εμβολίων

Στην πορεία του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού και τη διαχείριση της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της επιχείρησης «Ελευθερία» και για την πορεία του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στην χώρα μας εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενημέρωσε επίσης για την κυβερνητική προσέγγιση, αναφορικά με τη σταδιακή απελευθέρωση πεδίων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η διαδικασία των εμβολιασμών προχωράει πολύ ικανοποιητικά, με τους εμβολιασμούς να φτάσαν τους 20.000 χθες και μέχρι αύριο, υπολογίζεται να αγγίξουν τους 200.000. Τονίζει πως η κυβέρνηση έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρείες προκειμένου να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξει ακόμα ένα διαθέσιμο εμβόλιο που αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η συνάντηση έκλεισε με την αναφορά του πρωθυπουργού στην ανταπόκριση του κόσμου στον εμβολιασμό και με την ΠτΔ να τονίζει πως το κράτος οφείλει να πραμείνει σε εγρήγορση. «Είναι πράγματι αναγκαίο, όπως το είπατε και εσείς, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αυτή που επιδείξαμε ως τώρα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε για το καλό όλης της κοινωνίας», προσθέτει η κ. Σακελλαροπούλου.