Skip to main content

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τον δημόσιο διάλογο στο #Metoo - «Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τον διάλογο που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας για το κίνημα #Metoo, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν «κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συστράτευση όλων και στάθηκε στην ομιλία της Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε» ήταν το μήνυμα μου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό το τρίπτυχο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί.

«Κάλεσα αυτή τη συζήτηση προκειμένου να βρούμε πώς το θεσμικό μας πλαίσιο θα αντιμετωπίσει περιστατικά σεξουαλικής βίας και επειδή αυτή η διαδικασία κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο φτηνής λαϊκής αντιπαράθεσης».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της γ.γ. Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτισα αμέσως», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το πρόβλημα υπάρχει, καραδοκεί και ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση και αυτοκάθαρση. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Το #metoo ήρθε το 2021 στην Ελλάδα, είναι ένα κίνημα υγιές και αφορά όλες τις πτυχές της ζωής».

«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo».

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό κάλεσε «να βγουν από τον υπόνομο οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας».

«Ποιος κρύβεται πίσω από το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει. «Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» πρόσθεσε. «Σας καλώ να απαντήσετε ως πατέρας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ανέθεσα και δημιουργήσα με νέα γραμματεία, με επικεφαλής την κ. Αγαπηδάκη, η οποία και έλυσε το θέμα με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» επεσήμανε.

Μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης

Σειρά πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για την αντιμετώπιση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

«Οι πρωτοβουλίες που θα ανανοινώσω έχουν στόχο τη δίκαιη τιμωρία του παρελθόντος και του παρόντος και να αποφευχθούν τα εγκλήματα του μέλλοντος. Αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιείται για τη γενετήσια αξιοπρέπεια. Η παραγραφή για κακοποίηση ανηλίκων αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Δημιουργείται το metoo.gov.gr» σημείωσε επίσης.

Ακόμα είπε πως στο πειθαρχικό που αφορά δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, δυνάμεις ασφαλείας, θεσπίζεται πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Τέλος ανακοίνωσε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης σε όλα τα σχολεία από τον επόμενο Σεπτέμβριο.