Skip to main content

Μητσοτάκης σε Βέμπερ:Στηρίζω την πρωτοβουλία, αλλά δεν κόβω τη γραβάτα

Οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος την Παγκόσμια Ημερα της Γυναίκας ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο κόβει με ψαλίδι τη γραβάτα του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές διαφορές καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, απάντησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ (δείτε εδώ).

Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό του στο twitter, ένα βίντεο στο οποίο λέει, μεταξύ άλλων στον κ. Βέμπερ:

«Αγαπητέ Μάνφρεντ. Οσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα, έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό. Και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω, θα τις χρειαστούμε όλες, για την επόμενη μέρα. Στηρίζω όμως την πρωτοβουλία σου και ζητώ την υποστήριξη σου, στους δικούς μας εθνικούς στόχους».

«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.