Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΒΟΛΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Μπορεί η τηλεκπαίδευση να είναι επικουρικά χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολικό περιβάλλον, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Στο άνοιγμα των σχολείων αύριο, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στην ώρα τους.

«Μπορεί η τηλεκπαίδευση να είναι επικουρικά χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολικό περιβάλλον», είπε.

Υπογράμμισε ότι αύριο όλα θα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, με όλο τον εξοπλισμό, τα μέσα προστασίας και ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υπεραμύνθηκε της χορήγησης των παγουριών στα παιδιά και απηύθυνε έκκληση σε όλους να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα.

«Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και δεν είναι ευχάριστο να περνάς όλη τη μέρα με αυτή, όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι. Είναι για το καλό μας», σημείωσε, τονίζοντας ότι μπορεί τα παιδιά κατά κανόνα να μην παρουσιάζουν συμπτώματα, ακόμα και αν νοσήσουν, ωστόσο πρέπει προστατευτούν οι γονείς και κυρίως οι παππούδες και γιαγιάδες που είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε πρόσθετες τάξεις για να μοιράσουμε τα παιδιά σε περισσότερα τμήματα, ούτε να διευρύνουμε τα ωράρια». Αυτός είπε ο πρωθυπουργός είναι ο λόγος που είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους μαθητές.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα τεστ λέγοντας ότι θα προμηθευτεί ένα εκατομμύριο rapid test. Ζήτησε αύριο ψυχραιμία και αισιοδοξία από όλους.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως αυτό που κάνουμε είναι το σωστό», είπε και έστειλε μήνυμα σε όλους τους σκεπτικιστές ότι ο ιός είναι πραγματικός είναι πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.

«Ευθύνη μου είναι ως πρωθυπουργός να υπερασπιστώ με κάθε τρόπο το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν θα το θέσω σε αμφισβήτηση δεν θα το διακινδυνεύσω», τόνισε και σημείωσε ότι στο εξελισσόμενο δεύτερο κύμα τα πηγαίνουμε καλυτέρα από το πρώτο.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα προκύψουν εμβόλια κι όχι εμβόλιο, σύντομα και σε αρκετές ποσότητες.

«Η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς. Πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες να εμβολιαστούν. Οι αρνητές του εμβολιασμού είναι περισσότεροι από εκείνους της μάσκας κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές όσο εκείνο της γρίπης που φέτος θα αρχίσει να γίνεται άμεσα εξήγησε. Θα το κάνω πρώτος εγώ το εμβόλιο και η οικογένεια μου για να δείξω συμβολικά στον κόσμο ότι είναι ασφαλές και πρέπει να μην έχουμε επιφυλάξεις να το κάνουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ